Hof van Twente
groep 394

Welkom op de website van de groep Hof van Twente

Kleurrijk in de Hof van Twente 20180720 Amnesty standwerk

Kleurrijk in de Hof van Twente       Amnesty stand     20 juli 2018


Amnesty International

Amnesty is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Ons werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging. Met onze beweging kunnen we een vuist maken tegen onrecht. We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar.
Zie verder:  https://www.amnesty.nl/wie-we-zijn/ons-verhaal

Amnestygroep Hof van Twente
De Amnesty groep Hof van Twente brengt het werk van Amnesty International onder de aandacht in Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo, Ambt Delden en Haaksbergen. Door het jaar heen organiseren we activiteiten op scholen, kerstmarkten en in maart doen we mee aan de landelijke Amnesty collecte. Meld u als collectant of coördinator in uw plaats.
De Deldense collecte in maart wordt verzorgd door Marjorie Steentjes

Wil je aan ons werk deelnemen, of wil je meer weten over wat we doen?

Neem dan contact op met Wim Petersen, zie de Contactpagina

 

20 november DAG VAN DE KINDERRECHTEN

Amnesty International komt op voor de mensenrechten en let in het bijzonder op de naleving van de Rechten van het Kind.
Een kind ben je onder de achttien. Je hebt recht om je mening te geven.  Regeringen moeten ouders respecteren in de opvoeding van hun kinderen.  Kinderen hebben recht op contact met beide ouders, ook na een scheiding.  Afspraken over kinderen worden gemaakt met kinderen. Je hebt recht op eigen geloof, op een privé leven, op adoptie, op doktershulp, op onderwijs, op rust en vrije tijd, op bescherming tegen drugs, tegen seksueel misbruik, tegen uitbuiting en mishandeling en tegen oorlog.
Om ervoor te zorgen dat alle kinderen op aarde hand in hand tezamen gaan,  moeten volwassenen de handen in elkaar slaan. Door lid te worden van Amnesty International draagt u uw steentje bij aan een betere wereld. Amnesty groep 349,
Hof van Twente zoekt nieuwe contactadressen voor activiteiten in Haaksbergen, Diepenheim, Markelo, Goor en Hengevelde. Wim Petersen, tel 074 3762786  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

20121116 DiaconAction JornJesseLaraLauraAnouk Groetenkaarten schrijven op Twickel College Delden 

16 november 2012 Jorn, Jess, Lara,  Laura, Anouk   groetenkaarten schrijven, Twickel college Delden


 Johan Ekkel  

14 september 2018   Johan Ekkel 20 jaar Amnesty